DJEČIJI STOMATOLOG BANJALUKA

Dječiji stomatolog Banjaluka – dr Čavić se bavi liječenjem i održavanjem zdravlja zuba kod djece. Djeca imaju specifične potrebe kada je u pitanju zdravlje zubi i usne šupljine, a pravovremeno otkrivanje i liječenje problema s zubima u ranom djetinjstvu može imati dugoročne pozitivne učinke na zdravlje zubi u kasnijim godinama.

Opis

U ordinaciji  “Dr Čavić”, posebnu pažnju poklanjamo najmlađim pacijentima. Prva posjeta stomatologu je izuzetno važna za dječiji uzrast, jer u mnogome doprinosi kvalitetu buduće saradnje sa djetetom.

Bitno je da prva posjeta bude bezbolna i da se djeca upoznaju sa ordinacijom, aparaturom i metodama rada.

Takođe je bitno animirati dijete i pridobiti njegovo povjerenje, kako bi svaki naredni put dijete rado dolazilo u ordinaciju.

Roditelje treba podučiti kako da pravilno peru zube djeci, kako bi djeca poslije i sama nastavila pravilno održavati oralnu higijenu, koja je važan dio preventivne stomatologije.

Preventivna stomatologija se također bavi očuvanjem zdravlja zuba, ali se fokusira na sprečavanje problema prije nego što se oni pojave. Redoviti pregledi, čišćenja i primjena fluoridnih tretmana mogu spriječiti nastanak karijesa i drugih problema s zubima.

U dječijoj i preventivnoj stomatologiji, važno je razvijati dobre navike njege zuba kod djece, poput pravilnog četkanja zubi i zdrave prehrane. Rani pregledi i intervencije mogu pomoći u otkrivanju i liječenju problema u ranim fazama, prije nego što se oni pogoršaju i postanu teško liječivi.

Uz pravilnu njegu i redovite posjete stomatologu, djeca i odrasli mogu očuvati zdrave zube i osigurati dugoročno zdravlje usne šupljine.

Rezervišite termin

djeciji-stomatolog-banjaluka

Ostale usluge

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak 09:00 - 19:00
Subota 09:00 - 14:00
Nedeljom Ne radimo
Zašto odabrati nas

Bolji dan počinje s ljepšim osmijehom.

Klijenti o nama

Scroll to Top