Usluge

VAŽNO JE KOME VERUJETE!

Šta nudimo

Vaš zubar Banja Luka u stomatološkoj ordinaciji dr Čavić nudi sveobuhvatne usluge iz svih područja stomatologije.

Parodontologija

Nakon što ustanovimo neki oblik oboljenja parodonta, prvi korak je uklanjanje svih mekih i čvrstih naslaga sa zuba (čišćenje zubnog kamenca).

Endodoncija

Kada karijes toliko uznapreduje, da ugrozi zubnu pulpu (koja se nalazi u središtu samog zuba), dolazi do zapaljenjа zubne pulpe (pulpitis). Većina pacijenata bi...

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem nepravilnoosti u rastu i razvoju orofacijalnog sistema.

Implantologija

Implantologija je najmlađa grana u stomatologiji, ali i grana koja najbrže napreduje. U današnje vrijeme uspješnost ugradnje implanata je 99%.

Dečija stomatologija

U ordinaciji “Dr Čavić”, posebnu pažnju poklanjamo najmlađim pacijentima. Prva posjeta stomatologu je izuzetno važna za dječiji uzrast, jer u mnogome...

Oralna hirurgija

U našoj ordinaciji pružamo sve vrste oralnohirurških usluga. Vrhunska stručnost, ozbiljan pristup svakom problemu te dobar plan terapije, garancija su uspjeha...

Zubar Banja Luka je stručnjak za održavanje oralnog zdravlja i prevenciju bolesti zuba. S obzirom na to da su zdravi zubi neophodni za pravilno funkcionisanje u svakodnevnom životu, redoviti posjeti stomatologu i održavanje oralne higijene su ključni za očuvanje zdravlja zuba.

U Banjoj Luci postoji veliki broj stomatoloških ordinacija i zubarskih klinika, ali pronalaženje odgovarajućeg zubara može biti izazov. Kada tražite zubara u Banjoj Luci, važno je odabrati stručnjaka koji ima iskustva u pružanju različitih stomatoloških usluga, kao što su liječenje karijesa, parodontalna terapija, protetske nadoknade i implantologija.

Dobar zubar Banja Luka – u Banjoj Luci bi trebao biti opremljen najnovijom tehnologijom i opremom kako bi pacijentima pružio najbolju moguću njegu i tretman. Osim toga, trebao bi biti osoba kojoj se možete obratiti sa svim vašim pitanjima i nedoumicama o oralnom zdravlju i higijeni.

Redoviti posjeti zubaru u Banjoj Luci su ključni za održavanje oralnog zdravlja. Zubar će provjeriti vaše zube i desni, ukloniti zubni kamenac, obaviti profesionalno čišćenje i pružiti vam savjete o pravilnoj oralnoj higijeni. Također, ako primijeti bilo kakve probleme, zubar će moći pružiti odgovarajući tretman prije nego se problem pogorša.

Važno je napomenuti da redoviti posjeti zubaru u Banjoj Luci ne bi trebali biti samo kada se pojave problemi. Preventivna njega i održavanje oralne higijene ključni su za sprečavanje bolesti zuba i desni. Stoga je važno educirati se o pravilnoj oralnoj higijeni i redovito posjećivati zubara kako bi se osiguralo da vaši zubi i desni ostanu zdravi i sjajni.

U zaključku, zubar Banja Luka je ključni stručnjak za održavanje oralnog zdravlja. Redoviti posjeti zubaru i održavanje oralne higijene su ključni za očuvanje zdravlja zuba i desni.

Zašto odabrati nas

Bolji dan počinje s ljepšim osmijehom.

Pitajte doktora

Pronađite odgovore na vaša pitanja, ili direktno postavite pitanje doktoru

Odgovor:Prilikom ugradnje samo šest zubnih titanijumskih implanata mora se ići na izradu jedne velike konstrukcije fiksnog zubnog rada, dok se sa osam radi iz dijelova, što je sigurnije i preciznije. Drugo, ako se dogodi da se neki od šest dentalnih implanata ne primi u viličnoj kosti onda se javlja problem, jer pet implanata nisu dovoljna potpora zubnog rada. Treće, riješavanje potencijalnih komplikacija je značajno lakše ako je sam fiksni zubni rad iz dijelova pa se može skinuti samo jedan dio. Moguće je raditi fiksne dentalne radove na šest titanijumskih implanata, jer pacijenti često insistiraju na tome zbog niže cijene, ali pacijente je neophodno upozoriti da ovaj sistem vuče i određene rizike.

Odgovor:Za odgovor na ovakvo pitanje potrebna je stručna konsultacija sa stomatologom, koja ubuhvata analizu objektivnog stanja, klinicki pregled i analizu snimka. Implantologija je imperativ moderne stomatologije i ulaganje u budućnost. Tako bi odgovor mogao biti- implant, međutim neophodna je adekvatna indikacija, dobar plan terapije i adekvatno opšte zdravstveno stanje pacijenta.

Odgovor:Bezmetalna keramika (cirkonija, Emax, alumina) je vrsta protetske nadoknade bez metalne podloge, u potpunosti bijela. Nju odlikuje najviši stepen transparentnosti, translucentnosti, kao i svih ostalih estetskih osobina. Apsolutno je bioinertna i biokompatibilna.

Bezmetalna keramika ima prednost u svim estetskim parametrima. Ne posjeduje crn metalni rub (kao kod metalokeramičkih kruna) koji nakon dužeg vremena nošenja može dati tamnu prebojenost ivice desni. Osnovna indikacija za njihovu izradu odnosi se na prednju regiju, ali često se radi i u bočnoj regiji.

Mehanizam izrade bezmetalne keramike uzrokuju veću cijenu u odnosu na metalokeramiku te se iz tog razloga pacijenti ponekad odlučuju za jeftiniju varijantu, odnosno za metalokeramiku.

Odgovor:Ukoliko predprotetska priprema nije neophodna, kompletan proces izrade protetskog rada u obe vilice, može se izvršiti u periodu od 7 – 10 dana.

Odgovor:Metalni rub kod adekvatno urađenog protetskog rada nije uočljiv. Nakon dužeg vremena nošenja metalokeramičkog rada, kao posljedica povlačenja desni, ovaj rub može postati manje ili više uočljiv.

Odgovor:Svaki vid zubne nadoknade zahtjeva neophodne mjere higijene, koje obavlja sam pacijent po uputstvu stomatologa i redovne kontrolne preglede na 6- 12 mjeseci.

Odgovor:Hirurška intervencija ugradnje implanata izvodi se u lokalnoj anesteziji primjenom specijalnih hirurških anestezija sa produženim dejstvom. Sam hirurški zahvat ugradnje zubnih implanata izvodi se u maksimalno sterilnim uslovima.

Postavite pitanje našim doktorima

Portudićemo se da vam odgovorimo u kratkom vremenskom roku.

Klijenti o nama

Scroll to Top