Endodoncija – liječenje zuba

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem zuba koji su zahvaćeni bolešću ili ozljedom živca u unutrašnjosti zuba, što može uzrokovati jake bolove, osjetljivost na toplo i hladno, te oticanje okolnog tkiva.

Opis

Kada karijes toliko uznapreduje, da ugrozi zubnu pulpu (koja se nalazi u središtu samog zuba), dolazi do zapaljenjа zubne pulpe (pulpitis). Većina pacijenata bi takav zub htjela izvaditi, međutim, u našoj ordinaciji uz maksimalan trud и zalagnje nastojimo da spasimo svaki zub, produžavajući mu životni vijek.

Takvi zubi zahtijevaju endodontski tretman, koji počinje vađenjem živca, a završava punjenjem kanala korijena zuba odgovarajućim pastama te postavljanjem visokoestetske plombe.

Postupak endodontskog liječenja obično se provodi u nekoliko koraka. Prvo se uklanja oštećeni ili bolesni živac iz unutrašnjosti zuba, a zatim se šupljina ispuni sterilnim materijalom kako bi se spriječilo daljnje širenje infekcije. Nakon toga se na vrh zuba postavlja privremena plomba ili krune dok se čeka da zub zacijeli.

U nekim slučajevima, kada je zub vrlo oštećen ili infekcija duboko prodiru u korijen zuba, može biti potrebna dodatna terapija ili čak kirurški zahvat. Međutim, u većini slučajeva endodontsko liječenje je vrlo učinkovito u očuvanju zuba i vraćanju zdravog osmijeha.

Rezervišite termin

Ostale usluge

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak 09:00 - 19:00
Subota 09:00 - 14:00
Nedeljom Ne radimo
Zašto odabrati nas

Bolji dan počinje s ljepšim osmijehom.

Klijenti o nama

Scroll to Top