Kontakt

Javite nam se i recite nam kako možemo pomoći.

Javi te nam se

Imate pitanje?

Obratite nam se sa povjerenjem, mi postojimo zbog Vas.

E-mail

info@drcavic.com

Pozovite nas

387 65 492 323

Lokacija

78 000, Majke Jugovića 26,
Banja Luka 78000

Pozovite nas

+387 65 643 625

Pratite nas na društvenim mrežama :

Pošaljite nam poruku

Pitajte doktora

Pronađite odgovore na vaša pitanja, ili direktno postavite pitanje doktoru

Odgovor:Prilikom ugradnje samo šest zubnih titanijumskih implanata mora se ići na izradu jedne velike konstrukcije fiksnog zubnog rada, dok se sa osam radi iz dijelova, što je sigurnije i preciznije. Drugo, ako se dogodi da se neki od šest dentalnih implanata ne primi u viličnoj kosti onda se javlja problem, jer pet implanata nisu dovoljna potpora zubnog rada. Treće, riješavanje potencijalnih komplikacija je značajno lakše ako je sam fiksni zubni rad iz dijelova pa se može skinuti samo jedan dio. Moguće je raditi fiksne dentalne radove na šest titanijumskih implanata, jer pacijenti često insistiraju na tome zbog niže cijene, ali pacijente je neophodno upozoriti da ovaj sistem vuče i određene rizike.

Odgovor:Za odgovor na ovakvo pitanje potrebna je stručna konsultacija sa stomatologom, koja ubuhvata analizu objektivnog stanja, klinicki pregled i analizu snimka. Implantologija je imperativ moderne stomatologije i ulaganje u budućnost. Tako bi odgovor mogao biti- implant, međutim neophodna je adekvatna indikacija, dobar plan terapije i adekvatno opšte zdravstveno stanje pacijenta.

Odgovor:Bezmetalna keramika (cirkonija, Emax, alumina) je vrsta protetske nadoknade bez metalne podloge, u potpunosti bijela. Nju odlikuje najviši stepen transparentnosti, translucentnosti, kao i svih ostalih estetskih osobina. Apsolutno je bioinertna i biokompatibilna.

Bezmetalna keramika ima prednost u svim estetskim parametrima. Ne posjeduje crn metalni rub (kao kod metalokeramičkih kruna) koji nakon dužeg vremena nošenja može dati tamnu prebojenost ivice desni. Osnovna indikacija za njihovu izradu odnosi se na prednju regiju, ali često se radi i u bočnoj regiji.

Mehanizam izrade bezmetalne keramike uzrokuju veću cijenu u odnosu na metalokeramiku te se iz tog razloga pacijenti ponekad odlučuju za jeftiniju varijantu, odnosno za metalokeramiku.

Odgovor:Ukoliko predprotetska priprema nije neophodna, kompletan proces izrade protetskog rada u obe vilice, može se izvršiti u periodu od 7 – 10 dana.

Odgovor:Metalni rub kod adekvatno urađenog protetskog rada nije uočljiv. Nakon dužeg vremena nošenja metalokeramičkog rada, kao posljedica povlačenja desni, ovaj rub može postati manje ili više uočljiv.

Odgovor:Svaki vid zubne nadoknade zahtjeva neophodne mjere higijene, koje obavlja sam pacijent po uputstvu stomatologa i redovne kontrolne preglede na 6- 12 mjeseci.

Odgovor:Hirurška intervencija ugradnje implanata izvodi se u lokalnoj anesteziji primjenom specijalnih hirurških anestezija sa produženim dejstvom. Sam hirurški zahvat ugradnje zubnih implanata izvodi se u maksimalno sterilnim uslovima.

Postavite pitanje našim doktorima

Portudićemo se da vam odgovorimo u kratkom vremenskom roku.

Scroll to Top